Welkom

bij Zwitserse Witte Herder Kennel
“Valley of Dawn”.

 

 

 

 

Ik ben Carolien Kramer, en samen met mijn gezin en witjes woonachtig in het buitengebied van het mooie Holten (nabij Deventer).
In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de huisdierenbranche, dus eigenlijk kun je wel stellen dat dieren een hoofdrol spelen in mijn leven.

De liefde voor de Zwitserse Witte Herder gaat inmiddels alweer ruim 15 jaar terug, en zoals bij velen was het ook bij mij liefde op het eerste gezicht. Tijdens het opvoeden van onze eerste witte kanjer Tommie, werd ik steeds enthousiaster over het hondenwereldje en rolde er steeds verder in.
Het verbaasde dan ook niemand, dat toen ik het ouderlijk huis verliet, er binnen no time weer een klein wit wondertje ronddartelde, en dat was Wolves Home Apaché Gino.

Samen met Gino heb ik veel gedaan op het gebied van hondentraining, en samen met hem heb ik ook de instructeursopleiding doorlopen bij O&O. Ook volgde er een aantal hondenshows, waar Gino goede resultaten behaalde, waardoor we besloten hem ter beschikking te stellen als dekreu via de ZWHVN. En al gauw deed ook de eerste Witte dame, Juhi vom Werntal, intrede bij ons.

Vervolgens ben ik mij wat verder gaan verdiepen in de kynologie en heb de cursussen KK1, KK2 en de cursus Gedragsbeoordeling van de Raad van Beheer gevolgd. En op 10 oktober 2002 werd bij ons het eerste nestje Witte herders geboren. Een geweldige ervaring !! Heel bijzonder om van zo dichtbij mee te maken hoe die kleine totaal afhankelijke wezentjes zich in 8 weken tijd ontwikkelen tot zelfstandige wereldveroveraars met ieder een héél eigen karakter.

Vanaf die tijd zijn er incidenteel nestjes bij ons geboren uit overwogen combinaties, geselecteerd op gezondheid en karakter.
Onze pupjes groeien op bij ons in huis, om ervoor te zorgen dat ze zich optimaal sociaal kunnen ontwikkelen. Zodra het Nederlandse klimaat het toelaat zijn de pupjes veel buiten te vinden zodat ze op eigen houtje het leven op de boerderij kunnen verkennen. Op de leeftijd van 7 weken worden onze pupjes onderworpen aan een puppytest ,die een mooi beeld geeft van de karakter- en werkeigenschappen die een pup van nature bezit. De uitslag van de puppytest proberen wij dan zo goed mogelijk te matchen met de verschillende wensen van onze pupkopers, en op die manier adviseren wij onze pupkopers in de keuze van de juiste pup.

Valley of Dawn is een officieel erkende kennel door de Raad van Beheer, en ik heb mij aangesloten bij de Rasclub voor Zwitserse Witte Herders (RZWH).

Voor vragen en verdere informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Carolien Kramer-Bonsing
Dorperdijk 4
7451 MK Holten
06-11562291
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
© ALLROUNDER